back-up

zakelijk // particulier

lokaal of in de cloud

Dat u uw data kwijtraakt is erg, dat u het nooit meer terug kunt krijgen is nog erger. Een ongelukje zit in een klein hoekje, maar wel eentje die makkelijk voorkomen kan worden. Er zijn talloze oplossingen voor efficiënte back-ups van uw data. Samen zoeken we naar de meest geschikte. Dat kan een cloud-oplossing als OneDrive zijn of een fysieke lokale back-up. We bespreken alle mogelijke scenario’s bij het kwijtraken van gegevens zoals de locatie van uw back-ups en de tijd die het zal kosten om de situatie te redden in geval van calamiteiten. 

Soms waant iemand alle bestanden veilig omdat alles in de cloud is opgeslagen. Totdat blijkt dat het nooit in de cloud zelf gezet is. Dat kan komen omdat er niet altijd de rust is om je in dit soort dingen te verdiepen, of omdat u gewoonweg te druk bent met ondernemen. Het is zuur als u alles op uw desktop opslaat en deze bestanden op een dag verloren gaan, bijvoorbeeld door een computercrash of diefstal. Dit soort dingen komen voor. Ook in dit geval is icicom er om u te ontzorgen. Wij regelen dat alle systeemmappen automatisch onderdeel worden van OneDrive, zodat alle bestanden er rechtstreeks in komen te staan. Zoals gezegd zijn er vele oplossingen die in veel gevallen maatwerk zijn. 

Onedrive maakt het voor u en uw werknemers heel eenvoudig om bestanden te delen. Zie het als een grote bibliotheek voor alle werknemers. Geen gedoe meer met het versturen van grote e-mailbijlagen of USB-sticks. Er kan gewoon een koppeling via e-mail of sms gestuurd worden. Bovendien worden alle OneDrive-bestanden in Windows 10 geopend zonder dat het ruimte op de pc gebruikt.

Wilt u dat we inventariseren hoe we uw digitale huishouding zo goed mogelijk kunnen organiseren? Bij icicom is een kennismakingsgesprek altijd gratis.

Na uw aanmelding nemen wij contact met u op

Waar kunnen wij u mee helpen?